کماچ سهن(شیرینی مخصوص کرمانی های خونگرم و مهربون)

مواد لازم:

آرد جوانه گندم

آرد گندم(آرد سفید هم میشه جایگزینش کنید)

آب

خمیر مایه

زنجبیل آسیاب شده.دارچین آسیاب شده.هل.زردچوبه

مقدار آرد جوانه گندم و آرد گندم نصف صفه.پیمانتون هرچی بود باید به اندازه آرد گندم

همونقدر هم آرد جوانه گندم بریزید.من از ماست خوری استفاده میکنم .

حدودا نزدیک سی تا کماچ برش خورده بهم میده.

دوتا آرد رو با هم توی کاسه گودی مخلوط میکنیم.

برای یک پیمانه ماست خوری یک قاشف مرباخوری خمیر مایه استفاده میکنم.

پس یک قاشق مربا خوری خمیر مایه رو به دوتا آرد اضافه میکنم.

میتونین اصلا پودر خمیر مایه هم نزنیین اصلا اشکال نداره.

برای این پیمانه یک قاشق غذا خوری پودر زنجبیل.یک قاشق غذاخوری پود دارچین و

یک قاشق غذاخوری هل آسیاب شده و یک قاشق غذاخوری زردچوبه اضافه کنید.

تمام این مقدارها بستگی به ذائقه خودتون داره.

حالا کم کم آب رو اضافه کنید

و با دست آرد هارو بهم بزنید تا به صورت یک خمیر منسجم در بیاد.

اگه از دستتون در رفت و زیادی آب ریختین شل شد آرد اضافه کنید

تا خمیر نرمو منسجم شه.

لزومی به استراحت دادن خمیر نیست.خمیر رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.

کف سینی رو با یک قاشق غذاخوری روغن مایع چرب کنید

یکی از خمیر هارو داخلش با دست باز کنید .

در حدی که بتونیم روش خرماهامون رو بذاریم .قطر خمیر باید ضخیم باشه

تا بعد موقع باز کردن بتونیم بازم نازکترش کنیم.

مواد لازم میانی

خرما 300گرم

هل دارچین زنجبیل گردو خرد شده

خرماهارو هسته بگیرید اگه خرماتون از نوع سفت بود

داخل کمی روغن تفت بدین تا نرم شن.خرمایی که من استفاده کردم نرم بود

تمام ادویه هارو که بصورت پودر شده هستن رو اضافه و کاملا مخلوط میکنیم.

کف سینی فر رو کاغذ روغنی میندازیم با نوک انگشتمون روش

رو چرب میکنیم(زیاد چرب نشه که به کماچ میچسبه)حالا

خمیری رو که باز کردیمبرمیگردونیم روی کاغذ(قسمت روغنی زیر بیاد رو و قسمت رو بره روی کاغذ)

تیکه های ضخیمی از خرما رو با دست کمی پهن میکنیم و

روی خمیر اولیمون میذاریم.

قطر خرما هم مثل قطر خمیر باید ضخیم باشه.

خمیر دوم رو باز داخل همون سینی چرب باز میکنیم و

روی خمیر قبلیمون میندازیم دورتارورش رو بهم میچسبونیم و

آروم آروم با دست پهنش میکنیم.تو این قسمت میتونین گردو خرد شده

.پسته آسیاب شده رو روی خمیر بریزید و خمیر رو پهن کنید.

نهایت قطر خمیر باید این باشه .

زیاد نازکش نکنید که بعد از پخت خشک بشه.

برس یا با انگشتاتون روی خمیر رو با روغن مایع کمی چرب کنید.

با چاقو خمیر رو به برشهای طولی و عرضی تقسیم کنید.

فر رو از قبل گرم کنید.درجه فر باید کمترین درجه باشه.

من 160میگذارم حدودا 30دقیقه(25دقیقه زیر وقتی پخت 5 دقیقه روش رو روشن میکنم تا خوش رنگ شه)

طول میکشه بپزه.

این کماچ باید با حرارت کم بپزه تا مغز پخت بشه

رنگش تغییر آنچانی نمیکنه نباید رنگش به این صورت باشه(لبه کماچ)

چون بعد در معرض هوا کمی سفت میشه.

بعد از پخت کمی که خنک شد دوباره با کارد برش هایی رو که دادید تکرار کنید

دونه دونه کماچ هارو در بیارید برعکس بذارید توی ظرف تا زیرشون خنک شه

بعد میتونین داخل ظرف دربسته هم داخل محیط آشپزخونه هم یخچال نگهداری کنید.

نــــــــــــــــوش جــــــــــــــان

/ 0 نظر / 5010 بازدید